Kontakt | O nama | Za poslodavce | Tražim posao

Kategorija blogova

blog
Novosti
  • 09.03.2022

Više od 30 žena dobilo otkaz

Više od 30 žena u Čačku pred sudom traži pravdu jer smatraju da su nezakonito dobile otkaze ili da im nisu isplaćivane zarade i prinadležnosti predviđene zakonom. Javnost podseća da se radi o domaćim i inostranim firmama koje su dobile velike subvencije za zapošljavanje, a da nema odgovora da li se i koliko pridržavaju svojih ugovornih obaveza.

Detaljnije
blog
Novosti
  • 08.03.2022

Nastavlja se partnerstvo Nemačke razvojne saradnje i Ministarstva za rad

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potpisalo je, zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, novi Sporazum o realizaciji projekta tehničke saradnje sa programom Nemačke razvojne saradnje „Migracije za razvojˮ (PME). Ovo je treći u nizu ovakvih sporazuma i predstavlja nastavak uspešne saradnje Ministarstva sa ovim Programom.

 

Detaljnije
blog
Novosti
  • 02.03.2022

Radna prava žena

Na tribini „Radna prava žena“, u organizaciji Političke platforme Solidarnost i koalicije Moramo, razgovaralo se o urušavanju radnih prava žena, njegovim posledicama, ali i merama za poboljšanje postojećeg stanja.

Detaljnije
blog
Novosti
  • 09.02.2022

NALED se nalazi u sivoj zoni

Reagujući na vest o pokretanju programa za suzbijanje sive ekonomije koji je nastao u kuhinji NALED-a, portparol Političke platforme Solidarnost, Miloš Baković Jadžić, je izjavio da nijedno ekspertsko udruženje ne bi trebalo da ima tako privilegovanu poziciju u stvaranju poslovnog ambijenta u našoj zemlji, kakvu već godinama uživa NALED.

Detaljnije
blog
Novosti
  • 06.02.2022

Usvojen moderan i podsticajan Zakon o socijalnom preduzetništvu

Posle decenijskog rada na Nacrtu zakona, na sednici Narodne skupštine 4. februara 2022. usvojen je Zakon o socijalnom preduzetništvu. Zakon predstavlja jedno od najnaprednijih zakonskih rešenja za sektor socijalnog preduzetništva u Evropi i po prvi put u Srbiji postavlja pravni okvir za sektor u kojem posluje oko 500 preduzeća, među kojima su i Naša kuća, Cafe 16, Lice ulice, Avlija održivog razvoja i drugi. 

Detaljnije
blog
Novosti
  • 01.02.2022

Najveće platformske kompanije pale na EU testovima o samozapošljavanju

Najveće evropske platformske kompanije kao što su Uber i Delivero ispunjavaju većinu kriterijuma koje je postavila Evropska unija zbog čega ih nesumnjivo treba smatrati poslodavcem sa svim obavezama prema svojim radnicima, umesto da ih tretiraju kao  samozaposlene, pokazala je analiza Evropske konferencije sindikata (EKS).

Detaljnije