Kontakt | O nama | Za poslodavce | Tražim posao

Kategorija blogova

blog
Blog
  • 15.03.2022

Лична питања и питања која би ви требали да поставите послодавцу

Испитивач жели да провери ваше способности и склоности ван професионалног оквира. Имајте на уму да се оваква питања понекад користе у циљу утврђивања личног профила кандидата.

Интервју је двосмерна комуникација. Постављајући питања показујете да сте предузимљиви, енергични, заинтересовани и упознати са фирмом.

Detaljnije
blog
Blog
  • 10.03.2022

Најчешћа питања која постављају послодавци и правила како на њих да одговорите

Неки истраживачи наводе да се на сваком интервјуу постави 26 питања плус 6 непријатних, а једина разлика је да ли ће се поставити сва питања или само нека од њих.

Потребно је да у најкраћим цртама представите своје образовање, искуства и способности и доведете их у везу са захтевима радног места за које конкуришете.

Detaljnije
blog
Blog
  • 07.03.2022

Врсте интервјуа

Подразумева да имате довољне професионалне и образовне квалификације за понуђени посао. Послодавац жели да оцени како се „уклапате“ у постојећу структуру и амбијент фирме. Ваш основни циљ је да детаљно представите како ваше квалификације, искуства и способности могу користити фирми.

Detaljnije
blog
Blog
  • 03.03.2022

Интерпретација невербалне комуникације

Током разговора саговорника гледајте у очи. Ваш израз лица не сме бити строг нити наглашене гестикулације - пожељан је благ израз лица. Седите усправно, не превише круто нити превише опуштено. Ваше тело говори и онда када тога нисте свесни. 

Detaljnije
blog
Blog
  • 28.02.2022

Невербална комуникација

Други о нама стварају позитивно или негативно мишљење већ након првих 20 секунди сусрета. Након тога, имамо још само пет минута да потврдимо или оповргнемо први утисак.

Како створити повољан први утисак? 

Detaljnije
blog
Blog
  • 27.02.2022

Златна правила интервјуа

На сва питања одговарајте у позитивном тону, директно, прецизно, не правите дигресије. Избегавајте да  критикујете претходни посао, послодавца или шефа. Будите спремни да говорите о себи, али се трудите да не доминирате интервјуом. Трудите се да слушате активно и пажљиво: важно је шта је послодавац рекао, као и на који начин је то рекао (пратите његове реакције). 

Detaljnije