Kontakt | O nama | Za poslodavce | Tražim posao

Kategorija blogova

blog
Ekonomija
  • 31.01.2022

Radnici u Srbiji rade najviše u Evropi

Poslednji podaci Eurostata (statističke agencije Evropskog parlamenta), objavljeni 12. januara, pokazuju da su radnice i radnici Srbiji u poređenju sa kolegama iz drugih zemalja u Evropi u prva tri kvartala prošle godine provodili najveći broj sati na poslu. Prosečno radno vreme u Srbiji je bilo 43,5 sati nedeljno i to samo na „glavnom“ poslu pošto ovi proračuni ne uzimaju u obzir eventualna angažovanja radnika nakon radnog vremena, ili kako se kod nas kaže „privatno“.

Detaljnije
blog
Ekonomija
  • 18.01.2022

Svetlana je vozila i tovarila šlepere, sada ima svoju firmu

Svetlana Milovanović je već 24 godine u privatnom biznisu i to u građevini. Počela je uz težak fizički rad i napor, bavila se sekundarnim sirovinama, pa je čak istovarala i utovarala šlepere sa gvožđem i armaturama. Danas, ona u Priboju ona ima porodičnu građevinsku firmu u kojoj radi zajedno sa sinom i suprugom.

Detaljnije
blog
Ekonomija
  • 18.01.2022

Strani vlasnici brzo prihvataju poplitiku malih plata

Zoran Stanić, novi predsednik Granskog sindikata metalaca „Nezavisnost“ izjavio je da je dobro organizovan sindikat moćna mora za poslodavca i da zato sindikati u Srbiji već decenijama deluju u ne baš prijateljskom okruženju.

Detaljnije
blog
Ekonomija
  • 04.01.2022

Ekonomska kretanja u Republici Srbiji u 2021.

Kažu da postoji stepenovanje po kome postoje: mala laž – laž – velika laž – najveća laž – statistički podatak. Ako je verovati ovoj gradaciji onda sa rezervom uzmite vest koju je pretposlednjeg dana prošle godine objavio Republički zavod za statistiku, a tiče se ekonomskih rezultata u Republici Srbiji u 2021. godini na bazi statističkih podataka. 

Detaljnije
blog
Ekonomija
  • 03.12.2021

Proglašeni pobednici Univerzuma

Sedam inovativnih timova dobiće finansijsku podršku i još mnogo mogućnosti u okviru startap akceleratora koji su pokrenuli Univezitet u Beogradu i kompanija Mozzart.

Proizvodnja ekoloških materijala koji mogu da zamene plastiku… Prenosiva labaratorija, platforme za osobe sa invaliditetom, privatne časove, aplikacije za kućne ljubimce, sportiste i rekreativce, plaćanje… 

 

Detaljnije
blog
Ekonomija
  • 29.11.2021

Otvoren novi poziv za startap program Raising Starts

Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd), raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš (NTP Niš ) i Naučno-tehnološkim parkom Čačak (NTP Čačak), novi poziv za Raising Starts, prvi pre-seed program koji startap timovima i kompanijama u najranijim fazama razvoja donosi stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj inovativne ideje.

Detaljnije